Gå til hovedinnhold

Ifremer og Havforskningsinstituttet signerte samarbeidsavtale 


Ifremer22

François Houllier, administrerende direktør ved Ifremer og havforskningsdirektør Sissel Rogne signerer samarbeidsavtalen. (Foto: Geir Lasse Taranger/HI)

I Paris i dag fornyet François Houllier, administrerende direktør for Ifremer, og havforskningsdirektør Sissel Rogne en samarbeidsavtale som skal styrke det vitenskapelige samarbeidet mellom de to instituttene.

Samarbeid mellom Frankrike og Norge markeres på flere områder denne uken. Undertegningen av samarbeidsavtalen mellom det franske havforskningsinstituttet Ifremer og Havforskningsinstituttet (HI) fant sted under «Blue Growth Forum» som arrangeres av det fransk-norske handelskammeret fredag 24. mai i Palais du Luxembourg i Paris. I går feiret man hundreårsjubileumet for det fransk-norske samarbeidet i den norske ambassaden.

¬ Frankrike og Norge er to store maritime nasjoner, og i anledning G7-møtet som ble holdt i Metz nylig, besluttet de å sammen støtte vitenskapelige initiativ og internasjonal mobilisering om biologisk mangfold og klima, sier François Houllier, administrerende direktør for Ifremer. 

Ifremer og HI har lenge samarbeidet innen det marine miljøet, og blant annet deltatt i felles europeiske prosjekter. Nå har de to institusjonene bestemt seg for å formalisere samarbeidet ved å signere en femårig rammeavtale.


Signeringen fant sted i Palais du Luxembourg i Paris. (Foto: Ifremer) 

– Ifremer og Havforskningsinstituttet er de to største marine forskningsinstituttene i Europa. Ifremer er innenfor EU, mens HI er utenfor. HI har gått gjennom sin struktur av samarbeidspartnere og gjort noen strategiske valg. Ifremer er en samarbeidspartner HI ønsker å prioritere. Sammen kan vi få til en mer effektiv ressursutnyttelse og øke innsamlingen av data som kan belyse viktige marine problemstillinger, sa havforskningsdirektør Sissel Rogne.

Det er allerede et godt samarbeid mellom de to instituttene. Dette illustreres for eksempel gjennom tolv samarbeidsprosjekter innen akvakultur, fiskeri, klimaendringer, marine økosystemer, miljødata og havobservasjoner.

Gjennom styrking av samarbeidet vil de to instituttene bidra til en effektiv og hensiktsmessig respons på globale marine utfordringer og målene for bærekraftig forvaltning av havene og den blå økonomien.