Publisert: 01.10.2020 Oppdatert: 01.10.2021
Ingen oktober uten Hummerteina Live, og i år blir det med en treteine fra Green-Bay AS.
Hopp ned til direktesendingen!
I fjor monterte vi nytt kamera. Dere kan også følge oppdateringer nederst i saken. I år er også inngangene større, fra 13,5 cm til 14,2 cm åpning i kalvene:
– Vi så at den største hummeren i fjor (39,3 cm) slet med å komme inn kalvene. På samme sted ble det en uke etter hummerteina live ble avsluttet, fanget et beist på 43 cm, men denne i en stor havteine med større innganger. Håpet er derfor å nå klare å få tak i de skikkelig store ruggene som går i reservatet, sier forskningstekniker Lene Christensen.
Som ved foregående år har hun ansvar for teina, som skal røktes klokken tolv på hverdager og ved behov i helga. Fangsten i teina blir målt og merket, før den slippes ut igjen.
Området rundt forskningsstasjonen i Flødevigen er et hummerreservat, og fangsten er ikke nødvendigvis representativ til fisket i resten av landet.
Årlig opplever Christensen et stort engasjement fra både inn- og utland. Flere møtte også opp på kaia for å se teina.
– I fjor fikk jeg SMS, mail og telefoner i ett. Så det er tydelig at folk er interessert, forteller Christensen.
En dame hadde satt opp streamen på storskjerm på en kafé. Det endte med at kundene sittende hele dagen.
– Jeg fikk også telefoner fra kontrollrommet på en rigg i Nordsjøen. De lurte bare på om jeg kunne tørke av kameraet når jeg tok opp teina for de så så dårlig ellers, sier Christensen.
Og ikke nok med det: Fra Sverige har det allerede kommet spørsmål om det blir Hummerteine Live også i år.
Vi vil følge direktesendingen frem til 19. oktober, altså fem dager lengre enn i fjor!
Teina er nå plassert på et nytt sted ved forskningsstasjonen Flødevigen, så det blir spennende å se om det vil påvirke de besøkende i teina.
Noe av det som skaper stort engasjement, er hva vi putter inni teina som agn. Tidligere har både hundemat og bananer blitt puttet oppi, men fortsatt er det sikkert noe vi ikke har prøvd.
– I fjor kom det ønsker fra publikum om å teste lårfilet av kylling og tørrfisk, så det skal vi prøve i år, avslører Christensen.
Har du forslag til hva vi skal egne den med, foruten makrellen som står og godgjør seg – send en epost til liv@hi.no eller lene.christensen@hi.no.