Gå til hovedinnhold

Forskningsskip ble kinolerret

I anledning Havforskningsinstituttets 120-årsjubileum, FNs havforskningstiår, Bergen 950 år og BIFFs Klimafestival, ble Bergens befolkning tirsdag kveld invitert på en filmvisning uten like. 

I typisk bergensvær ble dokumentarfilmen Our Oceans: A Journey of Discovery vist frem på Nykirkekaien, med det avanserte og bereiste forskingsskipet «Dr. Fridtjof Nansen» som lerret.

«Dr. Fridtjof Nansen» eies av Norad og driftes av Havforskningsinstituttet. Det går til vanlig på forsknings- og opplæringstokt i utviklingsland, men ligger nå til kai i Bergen på grunn av koronapandemien. Derfor var det kjærkomment å kunne bruke aktersdekket på skipet til å vise en sterk og aktuell dokumentarfilm.

Our Oceans følger en gruppe forskere, dykkere og fotografer som legger ut på en ekspedisjon langs Sør-Afrikas kyst for å dokumentere det fantastiske mangfoldet av liv og identifisere truslene som disse skjøre økosystemene nå står overfor. 

Filmen viser hvordan forsøpling, forurensning og rovdrift på naturressurser er i ferd med å gjøre uopprettelig skade på livet i havet – en ødeleggelse som til syvende og sist vil slå tilbake på oss selv. 

Havforskningsdirektør Sissel Rogne innledet filmvisningen, med Bergens ordfører Marte Mjøs Persen som prominent gjest.

Les mer om filmen på BIFFs nettsider.