Publisert: 28.09.2021
Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse over to runder der 10 forskere konkurrerer om å engasjere publikum og dommere. Vinneren av konkurransen i Bergen har pleid å gå videre til en nasjonal finale, men den utgår i år.
I Bergen går imidlertid konkurransen sin vante gang, og i år er det Phd-stipendiat Amalie Moxness Reksten som skal representere Havforskningsinstituttet.
– Jeg tenkte at dette kunne være en fin mulighet til å bli en bedre forskningsformidler, og til å lære hvordan jeg kan gjøre det på en underholdende måte. I tillegg er det spennende å møte andre som driver med annen forskning enn det jeg driver med selv, sier hun.
Amalie, som er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, kom til HI som masterstudent i 2018. Siden det har hun blant annet jobbet med næringsstoffer og fremmedstoffer i fiskearter fra Sri Lanka, Bangladesh og Angola.
– Da undersøkte jeg om disse fiskeartene kunne bidra til å bedre mat- og ernæringssikkerheten i de landene, sier hun.
Nå forsker Amalie på næringsstoffer i norsk sjømat. Under årets Forsker Grand Prix blir oppdrettslaksen hovedpersonen i foredraget hennes.
– Noe i laksen har endret seg fra da jeg var liten til i dag. Hva har skjedd? sier hun.
Årets konkurranse går av stabelen fredag 1. oktober i Grand Bergen selskapslokaler. Men det er også mulighet til å få med seg arrangementet fra sofaen og godstolen. Konkurransen streames, og nytt av året er at alle kan være med og stemme hjemmefra.