Gå til hovedinnhold

– Framover handler det om å gå fra prat til handling

Politikere, næringsliv og forskning møtes for å diskutere bærekraftige løsninger for kyst og fjord.

Havforskingsdirektør Nils Gunnar Kvamstø er med på Rosendalsveko for aller første gang. Han ser fram til gode foredrag og spennende samtaler, og håper også at veko resulterer i noen aksjonspunkt.
 
– Framover handler det om å gå fra prat til handling. Omgivelsene her skaper en helt særegen ramme for temaene som står på programmet. Vi er bokstavelig talt tett på klima, energi og næring. Jeg har tro på at det gir en ekstra dimensjon til bærekraftsdiskusjonene, sier han. 

Fra tare til klimaendringer

Rosendalsveko blir arrangert på bryggkanten i Rosendal, med slående utsyn over Hardangerfjorden.

På programmet står viktige diskusjoner om alt fra hvordan vi kan lykkes med lukkede anlegg, til hvordan vi kan resirkulere viktige råstoff og hvordan vi kan skape et mer regenerativt havbruk. 

Nylig ble det klart at HI med Erik-Jan Lock i front skal lede et EU-prosjekt, om å dyrke tare og blåskjell i havvindparker. Han er på plass under Rosendalsveko for å fortelle om prosjektet.

I tillegg skal HI-forsker Mari Myksvoll snakke om hva klimaendringer betyr for vannutskifting.

– Det er en stor glede for oss å samle så mange tydelige stemmer her i Rosendal. Det gir politikere og næring mulighet til å bli oppdatert på ny forskning og teknologi. Det som blir diskutert her er relevant for hele Vestlandet, ikke bare for oss som lever langs Hardangerfjorden, sier daglig leder Una Kolle ved Folgefonnsenteret.