Gå til hovedinnhold

Aqua Nor: Fersk forskning om lakselus


Bilde som er fargeskalert fra rødt til grønt oppå et tredelt motiv av lakselus, oppdrettsanlegg og en stim med oppdrettslaks.

Bli med på seminaret

Hvordan kan problemet med lakselus løses? Kan oppdrettsfisk få bedre velferd? Dette er to av mange tema du får vite mer om dersom du besøker oss på Aqua Nor i Trondheim. 

Onsdag 23. august inviterer vi til seminar om hvordan problemet med lakselus kan løses. Problemet er størst i Sør-Norge, men det kryper også nordover. Kan vi unngå å havne i samme situasjon i nord og få en mer bærekraftig havbruksnæring langs hele kysten?   

Detaljene får du ved å delta på seminaret Fra rødt til grønt langs kysten: Kan Vestlandet gi oss løsningen? Arrangementet er gratis, men pga. enkel bevertning ber vi om påmelding. 

Besøk forskerne på Forskningstorget 

Også i år deltar Havforskningsinstituttet på Forskningstorget, du finner oss i Hall H. Her kan du snakke med forskere fra de store forskningsmiljøene i Norge, og du kan delta på mini-seminarene der vi presenterer ferske resultater innen ulike tema: 

  • Bærekraftsutfordringer (tirsdag)

  • Biologiske nyvinninger (onsdag) 

  • Fiskevelferd og fiskehelse (onsdag) 

  • Nye muligheter fra havet (onsdag) 

  • Sameksistens (torsdag) 

  • Studentseminar (torsdag)

Dyrevelferd og fiskeoppdrett 

Sammen med Veterinærinstituttet arrangerer vi også i år Fiskevelferdsseminaret under Aqua Nor. Årets tema er forvaltning av dyrevelferd og hvordan vi sammen kan ta et nytt dyrevelferdsløft de neste 10 årene. Arrangementet er gratis, men pga. enkel bevertning ber vi om at alle melder seg på. Dette arrangementet blir også strømmet, link sendes til påmeldte. 

Fagkonferanse 

Aqua Nor arrangerer også en egen fagkonferanse mandagen før selve messen starter. Også her kan du treffe noen av forskerne våre.