Gå til hovedinnhold

Ny sesong av Havpodden


mann med hendene i kryss som smiler, står foran kasser med not og garn, teksten Ny sesong står skrevet ved hodet hans

Havpodden er tilbake - blant annet med tobisekspert og havforsker Espen Johnsen. 

Fotograf: Febril film/Havforskningsinstituttet

Podden for alle som elsker havet, er tilbake. 

Havpodden er podkasten for deg som vil lære mer om alt det viktige, morsomme, rare og spennende som foregår nedi dypet, opp langs kysten og ute i storhavet. 

Ny sesong lanseres – med to rykende ferske episoder 

Forsker Grand Prix-vinner Emilie Hernes Vereide tar deg med inn i en verden med slemme engler, rare romvesen og hoppende kreps – vi skal selvsagt inn i dyreplanktonets absurde univers. 

Samtidig byr miljøgift-detektiv Martin Wiech på det nordnorske krabbemysteriet... hvorfor er det så utrolig mye mer kadmium i nordlendingene enn "søring-krabbene"? 

Svaret finner du i Havpoddens sesong 8. Nye episoder slippes annenhver onsdag helt frem til jul. 

Havforskningsdirektøren:  – Engasjement starter med forståelse 

– Å formidle kunnskapen vår ut til folk slik at den aktivt kan bli tatt i bruk, er en sentral del av samfunnsoppdraget vårt.

Det sier havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø, som gleder seg til nye episoder. 

– Med «Havpodden» når vi kanskje flere, andre og nye grupper enn hva vi gjør i andre kanaler, og derfor er det viktig for oss. Vi ønsker jo å skape engasjement for havet og alle som lever der. Engasjement starter med en forståelse, en forståelse for hvorfor vi skal bry oss om nettopp havet og havforskning. Her er podkast et godt format, vi kan alle lytte oss litt klokere. 

smilende mann i støvler vasser i sjøen
Nils Gunnar er klimaforskar og har sjølv vore med i podkasten – då forklarte han klima på 1, 2 og 3. Foto: Christine Fagerbakke/HI 

Hvor finnes Havpodden? Her, der og... 

Du finner Havpodden på din foretrukne podkastplattform, vi er stort sett på alle de store norske og internasjonale plattformene for podkast. 

Eller rett og slett HER: