Gå til hovedinnhold

Fra forskning til mer bærekraftig havbruk


Toppbilde bærekraftig havbruk 1
Dato 06. mai 2024 11:00 - 14:30
Sted HavExpo på Sotra, Hall D

Bli med på seminar! Sammen med UiB, Norce og Veterinærinstituttet arrangerer vi seminaret "Fra forskning til mer bærekraftig havbruk" under HavExpo på Sotra.

Selve seminaret er gratis å delta på, men du trenger billett for å komme inn på HavExpo.

Program:

11.00: Vi ønsker velkommen til seminar med populærvitenskapelige innlegg fra aktuell fiske- og havbruksforskning. 

Møteleder er Karin K. Boxaspen (forskningsdirektør HI).

Hva er stoda for norsk havbruk? 

11.05: Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2024, Ellen Sofie Grefsrud (HI)  
11.15: Fiskehelserapporten 2023 – årsaker til tap og dødelighet, Ingunn Sommerset (VI) 
11.25: Fra rød til grønn kyst, Ketil Skår (VI)

Ny teknologi

11.40: Objektiv evaluering av velferd i RAS, Kristoffer Vale Nielsen (VI) 
11.50: Økt fiskevelferd med KI-baserte observasjonsmuligheter, I-Hao Chen (NORCE) 
12.00: Risikofaktorer relatert til produksjonsmiljø i settefiskfasen – hvorfor er nyrene så utsatt? Marius Takvam (UiB) 
12.10: Comparing growth performance of Atlantic salmon post-smolts reared in a novel land-based commercial Hybrid Flow-through System (HFS) facility versus in open sea pens, Enrique Pino Martinez (UiB)  
12.20: Antishark measures to avoid interaction of spiny dogfish (Squalus acanthias) with aquaculture installation, Pradeep Lal (NORCE)

12.30: Pause – med enkel servering

Fiskehelse og fiskevelferd

12.50: Tackling winter ulcers: a new selective agar for Tenacibaculum strains, Erwan Lagadec (UiB) 
13.00: Hvorfor er det så farlig å være rensefisk? Ewa Harasimczuk (VI)  
13.10: Lusevaksiner: Vanskeligheter og nye muligheter! Aina-Cathrine Øvergård (UiB)  
13.20: Ikke vær redd for å faste laksen din! Malthe Hvas (HI)

Miljøpåvirkning og bærekraft   

13.45: Climate change and sustainability in Norwegian fjords, Bjørg Risebrobakken (NORCE) 
13.55: IMTA and sustainable aquaculture: status and way forward, Elisa Ravagnan (NORCE)
14.05: Korleis kan vi auke andelen lokalt produserte råvarer i fôret? Sofie Remø (HI) 
14.15: Impregnering av merd: Kopar blir bytta ut med nytt stoff som vi veit for lite om. Er dette ei framtidsretta utvikling? Bjørn Einar Grøsvik (HI) 
14.25: Kort oppsummering, Karin K. Boxaspen
14.30: Slutt