Dato | 04. mai 2022 14:00 - 16:00 |
---|---|
Sted | Digitalt |
Nettside | Påmelding |
Også i år inneholder rapporten informasjon om effekter på vill laksefisk, effekter av utslipp, bruk av leppefisk og dyrevelferd.
Nytt av året er et eget kapittel om miljøeffekter av torskeoppdrett. Den økte oppmerksomheten rundt torskeoppdrett, gjør at dette temaet er i fokus under årets presentasjon sammen med hvilken effekt lakselus har på sjøørret og sjørøye.
I tillegg til selve risikorapporten, publiseres det en egen rapport med oppdatert kunnskapsstatus på alle områdene som er risikovurdert. I denne rapporten finner de som ønsker å gå dypere inn i temaene også de vitenskapelige referansene.
Arrangementet er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet og NCE Seafood Innovation.
Meld deg på – lenke til arrangementet kommer på e-post.
Presentasjon: Risikorapport norsk fiskeoppdrett 2022 – Risikovurdering – miljøeffekter av fiskeoppdrett, Ellen Sofie Grefsrud, forsker, Havforskningsinstituttet, redaktør
Tema: Effekter på kysttorskbestander ved torskeoppdrett i åpne merder, Pål Arne Bjørn, forsker, Havforskningsinstituttet
Tema: Negative effekter på vill sjøørrret og sjørøye som følge av utslipp fra lakselus fra fiskeoppdrett, Ørjan Karlsen, forsker, Havforskningsinstituttet
Det vil være mulig å sende inn spørsmål via chat til foredragsholderne.
Kristian Botnen, CEO, Lingalaks
Ragna Heggebø, Global R&D Manager, Grieg Seafood
Karin Kroon Boxaspen, Fagdirektør, Havforskningsinstituttet
Leni Marie Lisæter, Seksjonssjef Kyst og Havbruk, Fiskeridirektoratet
Det vil være mulig å sende inn spørsmål via chat til panel.
Moderator: Nina Stangeland, administrerende direktør, NCE Seafood Innovation
Publisert: 30.03.2022 Oppdatert: 04.05.2022