Gå til hovedinnhold

Ocean Science Bar: Mat har blitt komplisert – hva kan og bør vi egentlig spise?


fiskeburger

Forskere fra flere land skal nå finne ut om undervisning om kosthold og ernæring kan gi folk mer kunnskap om sine matvarevalg. 

Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet
Dato 16. april 2024 19:00 - 20:00
Sted Statsraaden Bar & Reception, Bradbenken 2, Bergen

Vi diskuterer hvordan vi forsker på «sunnhet», veien mot nye kostråd og paradokset med hvordan den sunne maten vi trenger, produseres.

Om arrangementet: 

«Ultraprosessert» er den nye flåtten. Storfe slipper ut gass. I fjordene tar merdene stor plass. Kostråd-debatten raser. Forbrukerne tenker grønt, men handler sukkersøtt.

I mylderet av dietter, faste og trender: Hva skal man tro på og hvem skal man lytte til? Vi tar et dypdykk inn i forskningen – med sjømat og bærekraftig matproduksjon som sentrale stikkord.

Vi diskuterer hvordan vi forsker på «sunnhet», veien mot nye kostråd og paradokset med hvordan den sunne maten vi trenger produseres. Vi ønsker en inkluderende samtale med lave skuldre, og det blir satt av god tid til spørsmål fra salen denne kvelden.

I panelet:

  • Synnøve Næss Sleire, postdoktor, Havforskningsinstituttet, forsker på jod
  • Nienke Böhm, doktorgradsstipendiat, Universitetet i Bergen, forsker på psykologiske mekanismer som påvirker forbrukernes valg
  • Amund Måge, forskningssjef Havforskningsinstituttet, og medlem i Nasjonalt råd for ernæring som jobber med kommende, nye norske kostholdsråd
  • Katja Enberg, professor, Universitetet i Bergen, ekspert på fiskeribiologi, med særlig interesse for bærekraft

Paneldebatten vil ledes av Stine Hommedal, senior kommunikasjonsrådgiver ved Havforskningsinstituttet. 

Hvor og når?

På Statsraaden Bar & Reception (Bradbenken 2), tirsdag 16. april kl. 19:00-20:00. 

Arrangementet er en del av One Ocean Week 2024. 

Dette arrangementet foregår på norsk. Gratis inngang og åpent for alle.