Gå til hovedinnhold

Svabergsjøpiggsvin

Rød kråkebolle (Echinus esculentus). Foto: Erling Svensen

Fotograf: Erling Svensen / HI

Rogn (gonader) av kråkeboller er en delikatesse som tradisjonelt har blitt spist i Asia, Polynesia og rundt Middelhavet. Det har også blitt mer vanlig i mange andre land, inkludert Norge.

Det eksisterende fisket er fokusert på noen få arter. En av dem, den grønne kråkebollen (Strongylocentrotus droebachiensis), er også vanlig i Norge. I det siste er det også startet omsetning av rød kråkebolle (Echinus esculentus). Havforskningsinstituttet skal jobbe med å finne ut om kråkeboller er egnet som mat med hensyn til fremmedstoffer og næringsverdi.

Les mer om kråkeboller på egen temaside.

HTTP/1.0 200 OK Server: Zope/(2.13.22, python 2.7.18, linux2) ZServer/1.1 Date: Fri, 19 Apr 2024 14:38:34 GMT Access-Control-Allow-Headers: x-requested-with,content-type Charset: utf-8 Connection: close Access-Control-Allow-Credentials: True Access-Control-Allow-Origin: * Access-Control-Allow-Methods: GET, OPTIONS Content-Type: text/html Kråkeboller | Havforskningsinstituttet Gå til hovedinnhold

Svabergsjøpiggsvin

Rød kråkebolle (Echinus esculentus). Foto: Erling Svensen

Fotograf: Erling Svensen / HI

Rogn (gonader) av kråkeboller er en delikatesse som tradisjonelt har blitt spist i Asia, Polynesia og rundt Middelhavet. Det har også blitt mer vanlig i mange andre land, inkludert Norge.

Det eksisterende fisket er fokusert på noen få arter. En av dem, den grønne kråkebollen (Strongylocentrotus droebachiensis), er også vanlig i Norge. I det siste er det også startet omsetning av rød kråkebolle (Echinus esculentus). Havforskningsinstituttet skal jobbe med å finne ut om kråkeboller er egnet som mat med hensyn til fremmedstoffer og næringsverdi.

Les mer om kråkeboller på egen temaside.