Gå til hovedinnhold

Første tokt med «Kronprins Haakon»


Kronprins Haakon3

I dag starter det første toktet med det nye isgående forskningsfartøyet «Kronprins Haakon». Toktet skal gå i området øst for Svalbard og er en del av Arven etter Nansen-prosjektet.

I dag stilte direktørene for Havforskningsinstituttet (HI), Norsk Polarinstitutt (NP) og UiT Norges arktiske universitet på brua om bord i «Kronprins Haakon» for å ønske toktdeltakerne vel av gårde. Havforskningsdirektør Sissel Rogne sa at ingenting er bedre enn at første toktet er en del av Arven etter Nansen, fordi alle «partshaverne» i «Kronprins Haakon» også deltar i Arven etter Nansen.

– Både vi – Havforskningsinstittuttet – som skal drive båten, Norsk Polarinstitutt som eier og UiT som største bruker av fartøyet er alle sentrale aktører i Arven etter Nansen, sa Rogne under markeringa i dag.

Du kan følge toktet på forskning.no.

Toktleder Randi Ingvaldsen orienterer om planene for det første toktet med "Kronprins Haakon". (Foto: Gunnar Sætra / Havforskningsinstituttet)

 

Direktørene Jørgen Fossland fra UiT (t.v.), Sissel Rogne (HI) og Ole Arve Misund fra NP (t.h.) ønska kaptein Karl Robert Røttingen og resten av mannskapet lykke til på det første toktet med "Kronprins Haakon". (Foto: Gunnar Sætra / Havforskningsinstituttet)

Arven etter Nansen (AeN) er et samarbeidsprosjekte mellom ti norske forskningsinstitusjoner. Tre av dem var representert da det første toktet med "Kronprins Haakon" ble markert i dag. Fra.v.: Kenneth Ruud (UiT), styreleder i AeN, Randi Ingvaldsen (HI), toktleder, Marit Reigstad (UiT), prosjektleder og Sebastian Gerland (NP), nestleder i AeN-styret. (Foto: Gunnar Sætra / Havforskningsinstituttet)

 

Mer om Kronprins Haakon.