Gå til hovedinnhold

HI på Nor-Fishing


Nor Fishing2016 stemning 50

Siden 1960 har NorFishing vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen. Foto: Snolys.no / Stiftelsen Nor-Fishing

Denne uken går fiskerimessen Nor-Fishing av stabelen i Trondheim. Du kan møte representanter fra Havforskningsinstituttet som holder korte foredrag og står på stand under messen.

Nor-Fishing finner sted i Trondheim fra 21. - 24. august. Havforskningsinstituttet står på stand i Hall T.

 

Nytt torg for forskning og innovasjon

Er du opptatt av forskning og innovasjon for fiskeri- og sjømatnæringen, er Forskningstorget stedet å besøke på Fiskerimessen i Trondheim. Havforskningsinstituttet vil på årets Nor-Fishing-messe være samlet med Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet rundt et felles forskningstorg i Hall T.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik skal stå for åpningen av Forskningstorget tirsdag 21. august kl.14.30.

 

Miniforedrag

I løpet av messedagene vil det på torget mellom institusjonenes stands arrangeres felles miniseminarer for å belyse aktuelle temaer med forskningsbasert kunnskap. Seminarene varer 30-40 minutter, og inneholder flere korte innlegg fra forskning og næringsliv.

Forskere fra Havforskningsinstituttet skal på 5 minutter hver fortelle om; «Bruk av lys i fisketeiner», «Hvordan står det til med bestandene våre?», «Plast i havet», «Nye arter fra havet, kan de bli en del av matfatet vårt?», «CRISP - senter for miljøvennlig fangst» og «Overvåking av miljøgifter i villfisk - med kveite i søkelyset».

Se hele programmet