Gå til hovedinnhold

Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet til Dokken


SISSEL

Direktør Sissel Rogne mener Dokken byr på fantastiske muligheter. Foto: Erlend Astad Lorentzen / HI

– Dette er en gledens dag – ikke bare for oss på Havforskningsinstituttet, men for hele byen og havnasjonen Norge. Dokken byr på fantastiske muligheter, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.  

Regjeringen har bestemt at det nye bygget som skal huse Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet (HI), skal bygges på én av tre mulige tomter på Dokken i Bergen.  

Det skriver regjeringen i en pressemelding. 

 – Vi tar nå enda ett steg videre i arbeidet med å samle Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet i ett bygg. Statsbygg anbefaler tre tomter på Dokken, og disse tomtene vil vi gå videre med, sier fiskeriminister

Harald Tom Nesvik, som mener valget vil gi muligheter for ny og spennende byutvikling i Bergen.

Et framtidsrettet tomtevalg 

Havforskningsinstituttet er en kompleks og mangfoldig organisasjon.

Havforskningsdirektøren har hatt som sin hjertesak at tomtevalget gjøres i et 50 til 100 års-perspektiv.   

– Tomtevalget er ekstremt betydningsfullt, fordi beliggenhet ikke kan endres når bygget først står der. På Dokken får vi det bygget og de omgivelsene vi trenger for å drive effektiv, fremtidsrettet og innovativ havforskning, sier Sissel Rogne.

Styrker Bergen som marin hovedstad 

De tre Dokken-tomtene er eid av Bergen kommune. Kriteriene for endelig valg av tomt vil være kostnader, fremdrift og risiko. 

– Havbyen Bergen spiller en viktig rolle både regionalt og nasjonalt. Men vi skal også styrke Bergen som et internasjonalt kraftsenter for bærekraftig forskning og forvaltning av havet – og på Dokken vender vi virkelig ansiktet mot resten av verden, sier Sissel Rogne.