Gå til hovedinnhold

Erna Solberg talte til havekspertene


Erna 4 MX0B3442

Statsminister Erna Solberg oppfordret til handling for havet.

Fotograf: Anders Jakobsen / Havforskningsinstituttet

Statsministeren talte til 160 av verdens fremste haveksperter i Bergen.

– Det er avgjørende at vi kan tappe av kunnskapen til ledende eksperter på havet, slik dere er. Jeg oppfordrer dere derfor til å dele kunnskapen og idene dere sitter på, og bidra til oss beslutningstagere i form av handlingsrettede råd.

Det sa statsminister Erna Solberg da hun talte på regjeringens store havkonferanse i dag.

Havforskningsinstituttet (HI) er vertskap for konferansen «Science for Ocean Actions, som ble lansert av statsminister Erna Solberg under sommerens G7-møte. Havkonferansen samler 160 haveksperter fra 49 land. I to dager skal de diskutere hva som er viktig å ta tak i her og nå for å sikre rene og rike verdenshav i fremtiden. Til slutt skal de komme med konkrete innspill til statsminister Solbergs høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi, som består av tolv statsoverhoder og FNs spesialutsending for hav.

– Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å bruke vitenskap på enn å gjøre havene bærekraftige, sa havforskningsdirektør Sissel Rogne da hun åpnet konferansen som arrangeres i Bergen tidligere i dag.

Følg konferansen live:

Postdoktorer noterer ned

Under konferansen skal postdoktorene til HI lage korte oppsummeringer fra diskusjonene som foregår rundt bordene der havekspertene diskuterer og gir innspill til havpanelet. De unge forskernes bidrag under konferansen skal danne grunnlaget for en rapport til Erna Solbergs havpanel.

Katherine Richardson fra Universitetet i København er én av 160 haveksperter som er samlet i Bergen denne uken. Her er hun med og diskuterer klimaendringer i havet. (Foto: Anders Jakobsen / Havforskningsinstituttet)