Gå til hovedinnhold

Én måned igjen til regjeringens havkonferanse i Bergen


HotelNorge2

«Science for Ocean Actions» arrangeres på nyrenoverte Hotel Norge by Scandic.

Fotograf: Erlend A. Lorentzen / Havforskningsintituttet

20.-21. november samles verdens fremste haveksperter i Bergen. Havforskningsinstituttet er vertskap for konferansen som Erna Solberg lanserte på G7-møtet i sommer.

 – Dette er en unik mulighet for forskere å spille inn konkrete tiltak til internasjonale prosesser for rene og rike hav inn i evigheten, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.

Hovedtemaet for konferansen «Science for Ocean Actions» er hvilke utfordringer og muligheter som ligger i våre enorme havområder. Det handler om forvaltning, teknologi og løsninger som kan sikre både bærekraft og verdiskapning. Og alt fra mangroveskog til de store havdyp, fra antibiotikaresistens til de store klimautfordringene.

Eksperter fra hele verden gir innspill til havpanel

I måneden før konferansen er det klart at eksperter fra mer enn 30 land skal delta, og flere kan det bli. Ekspertene har stor bredde innenfor en rekke problemstillinger som kan knyttes til havet.

Etter innlegg og diskusjoner gir havekspertene sine innspill til statsminister Erna Solberg sitt høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi. Havpanelet ble lansert av statsministeren tidligere i år.

Tenkte raskt på Bergen

Vidar Helgesen leder arbeidet med statsministerens høynivåpanel. I følge ham var Bergen et naturlig valg for vertsby.

– I Bergen har du en rekke havrelevante institusjoner. Da vi spurte HI om å være vertskap, svarte Sissel Rogne med sedvanlig entusiasme, sier Helgesen.

– Statsminister Erna Solberg har tatt en global lederrolle i forvaltningen av verdenshavene. Vi er glade og stolte over å stå som vertskap for konferansen som innleder dette viktige arbeidet, sier Sissel Rogne.

Foreløpig program for konferansen kan du lese her.