Gå til hovedinnhold

Havforskningsinstituttet på Aqua Nor


MX0B7579

Havforskningsdirektør Sissel Rogne (t.h.) på plass i Trondheim sammen med forskningsdirektør Geir Lasse Taranger.

Fotograf: Erlend A. Lorentzen / Havforskningsinstituttet

Daglige miniseminar om forskningsnytt innen akvakultur, frokostmøte om fremtidens mat og seminar om dyrevelferd er noen av Havforskningsinstituttet sine aktiviteter på Aqua Nor i Trondheim.

De daglige seminarene foregår på Forskningstorget der flere norske forskningsmiljøer samarbeider om felles stand og mini-seminarer med fokus på nye resultater fra forskningen.

Seminarene på Forskningstorget har ulike tema om for eksempel lakselus, miljøutfordringer i lakseoppdrett, fiskevelferd og ernæring, og er åpne for alle interesserte. Les mer om de ulike foredragene og se når de skal være.

Smak av framtidens mat

Mange snakker om mer mat fra havet, men få sier noe om hvordan vi skal få det til. På onsdag 21. august ønsker Havforskningsinstituttet velkommen til frokostmøte om framtidens mat. På dette frokostmøtet får du dypere innsikt i hvordan vi sammen kan få til nye, bærekraftige og lønnsomme løsninger – og du får smakebiter på noe av det havet tilbyr oss.

Med fokus på fiskevelferd

Torsdag 22. august arrangerer Havforskningsinstituttet og Veterinærinstituttet et seminar om fiskevelferd i oppdrettsnæringen. Flere korte innlegg fra næringen selv, Mattilsynet samt arrangørene vil belyse utfordringer for velferden og hvordan disse kan løses, men også hvordan det kan jobbes forebyggende.