Gå til hovedinnhold

Møtte fiskeri- og havministeren


HI-ledelsen møter den nye fiskeri- og havministeren

Havforskningsdirektøren synes det er ekstra gledelig at vi nå har fått en minister med hav i tittelen. F.v: Forskningsdirektør Geir Lasse Taranger, fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, havforskningsdirektør Sissel Rogne og forskningsdirektør Geir Huse.

Fotograf: Nærings- og fiskeridepartementet

En begeistret havforskningsdirektør Sissel Rogne var glad for å få møte den nye ministeren sammen med forskningsdirektørene Geir Huse og Geir Lasse Taranger. De har ansvar for henholdsvis Marine økosystemer og ressurser, og Miljøeffekter av akvakultur.

– Det er ekstra gledelig at vi nå har fått en minister med hav i tittelen. Da dekker posten hele bredden av muligheter og utfordringer i kyst- og havområdene våre, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne etter at hun og forskningsdirektørene Geir Lasse Taranger og Geir Huse møtte fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran onsdag.

Sissel Rogne er opptatt av hvordan Havforskningsinstituttet kan bidra til å nå mange av de mest sentrale klima- og bærekraftsmål, og det var også tema i møtet med ministeren.

– Så har vi naturligvis invitert Skjæran til et snarlig besøk i Bergen. Vi har også flotte forskningsstasjoner og avdelinger langs kysten som vi ser frem til å vise ministeren, avslutter hun.