Gå til hovedinnhold

Linn Cecilie Moholt blir ny digital direktør


Portrettbilde av smilende kvinne med brunt og krøllete hår.

Linn Cecilie Moholt får det øverste ansvaret for HI Digital som teller seksjonene IT, Norsk Marint Datasenter og Digital utvikling.

Linn Cecilie Moholt har takket ja til stillingen som ny digital direktør på HI. Hun har sin første arbeidsdag på instituttet 1. mars.

Linn Cecilie Moholt går fra stillingen som seksjonsleder IKT i Bane NOR.

Havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø er svært glad for å få Linn Cecilie om bord.  

 – Jeg er veldig fornøyd med at vi nå får nyte godt av Linn Cecilies kompetanse og erfaring. Digitalisering er en nøkkelfaktor i så godt som alt omstillingsarbeidet vårt, og Linn Cecilie har en utdannings- og yrkesprofil som sikrer god fremdrift både internt og i de store strategiske satsingene våre. Hun er faglig oppdatert, har arbeidet i flere relevante sektorer og har en solid bakgrunn fra næringslivet, sier han.

Den perfekte jobben

Linn Cecilie ser med stolthet og glede frem til nye utfordringer på Havforskningsinstituttet.

– Jeg er ydmyk overfor den enorme kompetansen til mine kommende kollegaer. HIs samfunnsoppdrag er veldig motiverende for meg. Jeg ser frem til å bidra til videre digitalisering av et så viktig område. Innsikt i data fra havet er avgjørende for å forstå klimaendringer, overfiske og forurensning; kunnskap vi trenger for å kunne arbeide for en bærekraftig fremtid. For meg er dette virkelig den perfekte jobben!

Bred erfaring

Til Havforskningsinstituttet tar Linn Cecilie med seg dagsfersk kunnskap om digital transformasjon i store etablerte organisasjoner.

– Havforskning er et nytt fagområde for meg, men jeg er velkjent med datafangst, arkitektur, ruting, lagring, prosessering og visualisering av store menger data. Kombinert med lang erfaring fra maritim næring og min brennende interesse for ny teknologi, håper og tror jeg dette er kvaliteter som kommer godt med nå som HI girer opp med ny metodikk, autonome farkoster og annen teknologi, sier hun.   

Linn Cecilie får det øverste ansvaret for HI Digital som teller seksjonene IT, Norsk marint datasenter og Digital utvikling. Hun blir også sentral i ledergruppen. Den digitale direktøren skal styrke digitaliseringen av HIs havdata i tråd med de strategiske satsingene på instituttet.    

I tillegg til Bane NOR, har Linn Cecilie ledererfaring fra Equinor og BIR. Før det ledet hun familieselskapet Karsten Moholt.