Dato | 27. januar 2021 15:00 - 16:30 |
---|---|
Sted | Nettmøte |
Nettside | Meld deg på her |
2021 markerer starten på FNs havforskningstiår, samtidig er vi halvveis i FNs tiår for ernæring hvor trygg og sunn sjømat for alle er viktig. For å få til det må vi høste bærekraftig fra havet, og se på hvordan for eksempel nye arter kan bli mat på tallerkenen.
Sjømatnæringen vokser, og da trenger vi også stabil tilgang på bærekraftige fôrråvarer. Vi tror at det finnes et potensiale i å se nærmere på de mesopelagiske ressursene som lever på havets dypeste dyp.
I våre arktiske områder skjer klimaendringene raskere enn noensinne, hvordan påvirker det fiskebestandene? Hvordan kan sjømat fra arktiske områder bidra til å nå FNs bærekraftsmål? Og hva med akvakultur i Arktis?
Havforskningsinstituttet og UiT Norges Arktiske Universitet inviterer til åpent webinar 27.januar 2021: «Food from the Ocean and Ocean Science for Sustainable Development – Bridging the Decades»
Her kan du se opptak av webinaret som ble sendt LIVE 27.januar 2021.
Moderated by Gro-Ingunn Hemre, Research Director, Institute of Marine Research, Norway
Presentations
15:45 (CET) Q&A
15:55 (CET) Coffee break
Moderator
Gro-Ingunn Hemre, Research Director, Institute of Marine Research, Norway
Panelists
Pål Arne Bjørn, Senior Scientist, Institute of Marine Research, Norway
Alf Håkon Hoel, Professor, The Arctic University of Norway
Marit Reigstad, Professor, The Arctic University of Norway
Sissel Rogne, Professor, CEO, Institute of Marine Research, Norway
Shirley Tagalik, Aqqiumavvik Society, Arviat, Nunavut, Canada
Geir Lasse Taranger, Research Director, Institute of Marine Research, Norway
Summary and closing remarks by Gro-Ingunn Hemre, Research Director, Institute of Marine Research, Norway
Publisert: 21.01.2021 Oppdatert: 01.02.2021