Dato | 15. april 2024 17:30 - 18:30 |
---|---|
Sted | Skolten, Skoltegrunnskaien 1, 5053 Bergen |
Nettside | Meld deg på her (arrangementet er gratis) |
Nøkkelen til å gjøre norsk fiskeoppdrett mer bærekraftig i fremtiden, er fiskefôret. I dag importeres rundt 90 prosent av ingrediensene som brukes i norsk oppdrettsfôr fra utlandet. Og opptil 75 prosent av klimagassutslippene fra produksjon av norsk oppdrettslaks kommer fra fôret.
Derfor har Havforskningsinstituttet forsket på nye marine fôr-ingredienser i flere år. Konklusjon: Et veldig godt alternativ er blåskjell. Dette er en ingrediens som krever lite energi å dyrke, og som kan dyrkes langs store deler av norskekysten, mange steder med stor ikke-utnyttet kapasitet. Blåskjell vil være en kortreist fôr-ingrediens som både kan være bra for klimaet og for forsyningssikkerheten til Norge i en usikker verden. Så hvorfor er ikke dette i bruk allerede?
Bli med på en kveld med flomlyset på det lite sexy, men utrolig viktige fiskefôret. Det blir foredrag om den nyeste forskningen og en panelsamtale om blåskjell og andre mulige marine fôr-ingredienser. Deltakere fra akademia, næringen og embetsverket kommer for å diskutere mulighetene – og flaskehalsene – for fremtidens fiskefôr.
Programmet:
Publisert: 02.04.2024 Oppdatert: 12.04.2024