Publisert: 09.06.2023
ICES anbefaler at når MSY-tilnærmingen brukes, bør fangstene ikke være mer enn 8 600 tonn i hvert av årene 2024 og 2025.
Indeksen hadde en positiv utvikling fra 2003 til 2017, etter dette har det vært en liten nedgang.
Fiskepresset på bestanden er under FMSY proxy og bestandsstørrelsesindeksen er over Itrigger
Den standardiserte CPUE-serien fra den norske linereferanseflåten ble brukt som en indikator på bestandsutviklingen.
ICES er ikke kjent med noen avtalt forvaltningsplan for bestanden.
Rådene er basert på en standardisert CPUE-serie fra den norske lineflåten som dekker hovedområdene til bestanden.
ICES bestandskategori: 3
ICES-rammeverket for kategori 3-bestander ble brukt (rfb-regel). Den standardiserte CPUE-serien fra den norske linereferanseflåten ble brukt som en indikator på bestandsutviklingen.
Rådene er basert på de nylige anbefalte fangstene (2023), multiplisert med forholdet mellom gjennomsnittet av de to siste indeksverdiene (indeks A) og gjennomsnittet av de tre foregående verdiene (indeks B), forholdet mellom observert gjennomsnittslengde i fangsten og referansegjennomsnittslengden, og en føre-var-multiplikator. Stabilitetsklausulen ble ikke brukt, siden endringen fra forrige råd var mellom +20 % eller −30 %.
Utkast anses å være ubetydelig.
Lange i delområde 1 og 2. Oppsummering av bestandsvurderingen. Øverst til venstre: Fangster. Nederst til venstre: Indikatorforhold LF = M/Lmean (invers av indikatorforholdsverdien, fra metoden for lengdebasert indikator (LBI) brukes for evaluering av beskatningsgrad i delområde 1 og 2.
Fisketrykk proxy er mindre enn det som tilsvarer MSY-proxyen (LF= M) når indikatorforholdsverdien er lavere enn 1 (vist med den horisontale blå linjen). Nederst til høyre: Standardisert CPUE (gjennomsnittlig og 95 % konfidensintervall) fra den norske lineflåten når lange er målart (>30% av totalfangsten) etter for alle områder samlet (kg per 1 000 kroker). De horisontale oransje linjene indikerer gjennomsnittet av de siste to årene og de tre foregående årene.