Gå til hovedinnhold

Besøk av forskningsråd-direktøren


MX0B8770

Været viste seg ikke fra sin beste side, men det la ikke demper på humøret da administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet og havforskningsdirektør Sissel Rogne tok oppstilling foran fotoveggen.

Fotograf: Erlend Astad Lorentzen

– Havforskningsinstituttet skal både drive forskning og løse forvaltningsoppgaver. Jeg er interessert i å lære mer om hvordan instituttet balanserer disse rollene, sier administrerende direktør John-Arne Røttingen i Forskningsrådet.

John-Arne Røttingen ble mottatt av havforskningsdirektør Sissel Rogne i det som må være typisk ruskete bergensvær. Røttingen har imidlertid sine aner fra Vestlandet, og taklet slaps, sideveis regnbyer og paraply med den største selvfølgelighet.

Det nye Havforskningsinstituttet

De to direktørene har mange felles møtepunkt gjennom året, men det var første gangen John-Arne Røttingen hadde tatt turen helt ut til høyblokka på Nordnespynten.

– Havforskningsinstituttet er viktig, og jeg ønsker å bli bedre kjent med miljøene her. Så blir det selvsagt også spennende å høre hvordan det har gått med fusjonen med Nifes, sier han.

Sissel Rogne opplyser at forskning, rådgivning og datainnhenting er sentrale punkter i møtet, der også forskningsdirektør Karin Kroon Boxaspen deltar.