Gå til hovedinnhold

Badet høyblokka i blått lys


Blått HI

– Markeringen i dag var også for å skape litt blest om oss – og vise hvor viktig Havforskningsinstituttet er i bybildet – både i dag og i fremtiden, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Marie Hauge.

Fotograf: Eirik Hagesæter

Fine omgivelser er viktig, og Havforskningsinstituttet markerer at høyblokka på Nordnes har fått en ansiktsløftning.

Morgentimene fredag kunne høyblokka sees fra «hele» Bergen, der den skinte som et Soria Moria ytterst på Nordnes. Stillas og presenninger er plukket bort etter en solid oppgradering av fasaden på høyblokka, som huser en stor del av Havforskningsinstituttets over 600 ansatte i Bergen.

Nasjonal institusjon

– Vi benyttet anledningen til å kaste lys på Havforskningsinstituttet – bokstavelig talt. Havforskningsinstituttet er en viktig institusjon; ikke bare her i Bergen, men også nasjonalt, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Marie Hauge. Hun forteller at hele kommunikasjonsavdelingen kastet seg rundt og fikk i stand en flott markering i høstmørket. Den involverte også ferske boller, epler og kaffe til de som kom på jobb.

For liten plass

Høyblokka er fra 1960, og ble i sin tid bygget som Havforskningsinstituttets hovedkontor. Til tross for noen utvidelser og ombygginger, er bygget ikke lenger stort nok for alle de ansatte og deres aktiviteter. De ansatte i Bergen er i dag spredt over ni bygg fra Nordnes og nesten helt inn til Gågaten. HI har også avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Austevoll, Matre og Flødevigen. Statsbygg er i gang med å planlegge et nytt bygg for HI og Fiskeridirektoratet i Bergen.

Ser frem til nytt bygg

– Vi er fornøyd med oppgraderingen her ute, det er viktig for trivselen at det ser fint ut rundt oss og for de som besøker oss. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at et nytt, større og mer hensiktsmessig bygg er sårt etterlengtet. Så markeringen i dag var også for å skape litt blest om oss – og vise hvor viktig Havforskningsinstituttet er i bybildet – både i dag og i fremtiden, sier Marie Hauge.