Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitet i Bergen, og jobber nå som Ph.D.-stipendiat ved forskningsgruppen "Sjømat og ernæring". Jeg har tidligere jobbet med EAF-Nansen programmet for å undersøke innholdet av næringsstoffer og kontaminanter i fiskearter fra Sri Lanka, Bangladesh og Angola for å vurdere hvordan disse kan bidra til å sikre mat- og ernæringssikkerhet i de respektive landene. Jeg jobber nå med å undersøke innholdet av næringsstoffer i norsk oppdrettslaks og ulike skalldyrsarter, som reker, blåskjell, kamskjell, hummer og krabbe, med et spesielt fokus på vitamin K.
Nutrient and chemical contaminant levels in five marine fish species from Angola—The EAF-Nansen programme
Amalie Moxness Reksten, Avelina M. João Correia Victor, Edia Baptista Nascimento Neves, Sofie Myhre Christiansen, Molly Ahem, Abimbola Uzomah, Anne-Katrine Lundebye, Jeppe Kolding, Marian Kjellevold
Foods
9:629
p. 1-19
2020
Nutrient composition of 19 fish species from Sri Lanka and potential contribution to food and nutrition security
Amalie Moxness Reksten, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold, Anna Nordhagen, Annbjørg Bøkevoll, Lauren Pincus, Abu Ansar Md. Rizwan, Al Mamun, Shakuntala Haraksing Thilsted, Thaung Htut, Inger Aakre
Journal of Food Composition and Analysis
91
2020
Nutrient Composition of Demersal, Pelagic, and Mesopelagic Fish Species Sampled Off the Coast of Bangladesh and Their Potential Contribution to Food and Nutrition Security—The EAF-Nansen Programme
Anna Nordhagen, Abu Ansar Md. Rizwan, Inger Aakre, Amalie Moxness Reksten, Lauren Pincus, Annbjørg Bøkevoll, Al Mamun, Shakuntala Haraksing Thilsted, Thaung Htut, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold