Gå til hovedinnhold

Amalie Moxness Reksten

Bilde HI dagene
Stipendiat
Telefon: 97583296
Avdeling: Sjømat og ernæring

Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitet i Bergen, og jobber nå som Ph.D.-stipendiat ved forskningsgruppen "Sjømat og ernæring". Jeg har tidligere jobbet med EAF-Nansen programmet for å undersøke innholdet av næringsstoffer og kontaminanter i fiskearter fra Sri Lanka, Bangladesh og Angola for å vurdere hvordan disse kan bidra til å sikre mat- og ernæringssikkerhet i de respektive landene. Jeg jobber nå med å undersøke innholdet av næringsstoffer i norsk oppdrettslaks og ulike skalldyrsarter, som reker, blåskjell, kamskjell, hummer og krabbe, med et spesielt fokus på vitamin K. 

Arbeidsområde

Sjømat, ernæring, næringsstoffer, fisk, skalldyr, vitamin K, matsikkerhet, ernæringssikkerhet

Publikasjoner

Vitenskapelige artikler (NVI)

2020

Sampling protocol for the determination of nutrients and contaminants in fish and other seafood – The EAF-Nansen Programme

Amalie Moxness Reksten, Annbjørg Bøkevoll, Sylvia Frantzen, Anne-Katrine Lundebye, Tanja Kögel, Kjersti Kolås, Inger Aakre, Marian Kjellevold
MethodsX 7
2020

Nutrient and chemical contaminant levels in five marine fish species from Angola—The EAF-Nansen programme

Amalie Moxness Reksten, Avelina M. João Correia Victor, Edia Baptista Nascimento Neves, Sofie Myhre Christiansen, Molly Ahem, Abimbola Uzomah, Anne-Katrine Lundebye, Jeppe Kolding, Marian Kjellevold
Foods 9:629 p. 1-19
2020

Nutrient composition of 19 fish species from Sri Lanka and potential contribution to food and nutrition security

Amalie Moxness Reksten, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold, Anna Nordhagen, Annbjørg Bøkevoll, Lauren Pincus, Abu Ansar Md. Rizwan, Al Mamun, Shakuntala Haraksing Thilsted, Thaung Htut, Inger Aakre
Journal of Food Composition and Analysis 91
2020

Nutrient Composition of Demersal, Pelagic, and Mesopelagic Fish Species Sampled Off the Coast of Bangladesh and Their Potential Contribution to Food and Nutrition Security—The EAF-Nansen Programme

Anna Nordhagen, Abu Ansar Md. Rizwan, Inger Aakre, Amalie Moxness Reksten, Lauren Pincus, Annbjørg Bøkevoll, Al Mamun, Shakuntala Haraksing Thilsted, Thaung Htut, Thiruchenduran Somasundaram, Marian Kjellevold
Foods 9 p. 730
Er denne profilen din? Rediger denne profilen (logg inn)