Mottak på forskningsstasjonen i Flødevigen ved havforskningsdirektør Sissel Rogne, havforskere Even Moland og Jan Atle Knutsen, politimester Kirsten Lindeberg, ordfølrer Robert Nordli og Fylkesmann Stein Ytterdahl.
Området utenfor forskningsstasjonen i Flødevigen er et hummerreservat. Vi fanger hummerne rett som det er for å følge med på hvordan det går. Forskning viser at reservat har stor effekt på størrelsen og mengden hummer. Kronprinsen haler ein teine for å inspisere selv.
Havforsker Even Moland og Kronprins Haakon trekker hummerteiner i reservatet.
Hummerne i reservatet blir gjerne store, som dette eksemplaret.
Havforsker Even Moland med det som kan være en gammel kjenning, og Kronprinsen.
Forskningsfartøyet "G.M. Dannevig" og Lille Torungen fyr.
Kronprinsen fikk lære om spøkelsesfiske og arbeidet vi gjør for å eliminere det i Raet Nasjonalpark.
Kronprinsen fikk lære om spøkelsesfiske og arbeidet vi gjør for å eliminere det i Raet Nasjonalpark.
Strandnottrekket har blitt gjort på de samme stedene, og den samme måten langs kysten i over 100 år. Det gir oss helt unike data om fraværet og tilstedeværelsen av fisk i fjæra.
"G.M. Dannevig" legger til kai i Flødevigen
Publisert: 05.06.2020 Oppdatert: 28.07.2021
Kronprinsen ankom forskningsstasjonen i Flødevigen på Hisøy i Arendal fredag formiddag, hvor han ble tatt imot av havforskningsdirektør Sissel Rogne.
Under besøket fikk han innblikk i hvordan instituttet gjennomfører undersøkelser og forsker på miljøperspektiv. Programmet innebar derfor blant annet å trekke teiner i vårt hummerreservat, og orienteringer både om havets tiår og om tilstanden mer lokalt hjemme i Oslofjorden.
I Raet nasjonalpark fikk Kronprins Haakon også se eksempler på hvordan HI arbeider for å nå nullvisjonen om spøkelsesfiske, samt hvordan over hundre år lange tidsserier med strandnot-trekk fortsatt er en uvurderlig kilde til kunnskap.