NOT CACHED
Havforskerne estimerer at det kan være mange ganger mer finnhval enn antatt i Sørishavet.
De er stort sett snille, men blir de for mange, blir det trøbbel. Nå kan du følge utviklingen digitalt.
Som mange andre nordlendinger, satte haien kurs rett mot varmere strøk da høstkulda meldte seg.
Sjåarsuksessen er tilbake. Følg laksen kome heim – minutt for minutt.
De skal utvikle bygningskonsept til forprosjektet Samlokalisering av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet.
Over 20 år etter første forvaltningsplan er det på tide å gjøre noe, mener havforskerne.
I de arktiske hav finner vi sårbare og verdifulle økosystemer.
For overflata til mikroplasten kan òg ha lumske passasjerar.
ICES anbefaler en kvote på 75 321 tonn fra juli 2024 til juni 2025.
Det lover bra for laksens vekst og velferd i oppdrettsanlegg til havs.
Hvordan står det til med fisken i havet, i merden og på middagsbordet?
– Vi står i natur- og klimakriser, og det må vi ta inn i havforvaltinga, seier havforskingsdirektøren.
I dag er nedsenka merdar som ein «black box», der tradisjonell overvaking er vanskeleg.
Blåskjell kan spille en nøkkelrolle for å få til et mer bærekraftig fiskefôr i fremtiden, mener havforskere.
Forskere sporer oppdrettstorsk utstyrt med akustiske merker for å finne ut hva rømt torsk gjør.
Spis fisk, lyder kostrådene. Men hva med skalldyr, er de nyttige på matfatet? Vi har sjekket.
Status etter fire år: Urbefolkningsgrupper har fått for lite oppmerksomhet.
Tarmbakteriene gikk gjennom renseanlegget og ut i Byfjorden.
Det er trolig lite virus- og bakteriesmitte fra oppdrettsfisk til villfisk.
De har lagt grunnlaget for liv på jorden, er synlige fra verdensrommet og noen av dem er verdens sterkeste dyr. Bli med ned i planktonuniverset.
Nvg-silda har aldri gytt lengre nord – så vidt vi veit.
Havforskerne har kartlagt fiske, oppdrett og industri på gytefelt fra Indre Tana til Ålesund – og anbefaler tiltak for å kutte i fisket lokalt.
....i år også. Nå er årets skreikart klart.
Nedkjøling til under to varmegrader hindret kveislarvene fra å kravle inn i fiskekjøttet.