Gå til hovedinnhold

Nyheter

Tema: Nye marine ressurser til mat og fôr Fjern filter

Resultat: (36) Viser 31 - 36



sjomat kollasj

Ny forsking skal gi meir, tryggare og reinare sjømat

30.03.2020

I ei ny storsatsing skal havforskarar finne ut korleis vi kan få meir mat frå fjord til fat – med tryggleik for både helse og miljø.



Spade med fiskefôr og laks

NASF: Fiskemøkk kan bli en viktig fôrråvare

02.03.2020

60 prosent av proteinene som oppdrettsfisken spiser, forsvinner ut igjen. Nå jobber forskere med hvordan de kan gjenbruke fiskemøkken.



HI 042248

Fisket etter kongsnegl øker – nå trenger forskerne mer data

05.02.2020

Fisket etter kongsnegl har tredoblet seg fra 2004 til 2015. Nå har Havforskningsinstituttet begynt å vurdere en overvåking av bestanden som er sårbare for overfiske.



havforsker hans kristian strand
kronikk

Kronikk: Fjordene i nord kan bidra til å løse den globale matutfordringen

19.12.2019

Kronikk i Nordnorsk debatt, 12.12.2019: De nordnorske fjordene bør bidra mer til verdens matproduksjon, enn de gjør i dag. Innovasjon, insentiver, regelverk og bærekraft er nøkkelord for realisering av vekstpotensialet, skriver havforsker Hans Kristian Strand. 



Bunnmiljø

Fant naturtype av brunpølser

21.11.2019

På den grunne Spitsbergenbanken trives brunpølsene i så stor grad at de dekker store deler av bunnen. Her suger de seg bokstavelig talt fast i det de finner for å unngå å bli tatt av strømmen.



rediger IMG 7146

Skal finne ut hva mat med tang og tare inneholder

04.09.2019

De siste årene er det kommet flere produkter av tang og tare, men hva inneholder egentlig disse matvarene? Det skal forskere nå finne ut av.