Gå til hovedinnhold

Nyheter

Tema: Nye arter i oppdrett Fjern filter

Resultat: (14)



bilde av en mann på talerstol

Gyv laus på EU-prosjekt om tare- og blåskjeldyrking i havvindparkar

18.01.2023

– Vi vitskapsfolk har ansvar for å peike på problem, men også på løysingar, sa havforskingsdirektør Nils Gunnar Kvamstø under oppstartsmøtet.



haatuft

Hva smaker oppdrettskveite som har fått forskjellig fôr?

17.11.2022

Sammen med Michelin-kokk Christopher Haatuft arrangerte vi en uhøytidelig smakstest.



Bilde av vindmølle i vindparken Kriegers Flak

HI skal leie stort EU-prosjekt om å dyrke blåskjel og tare i havvindparkar

13.07.2022

Prosjektet har ei finansiering på 84 millionar kroner over fire år.



Tre store kveiter i kar.

Har identifisert kjønnsgen hos kveite

15.03.2022

Kveitene i Austevoll har fått genomet sitt kartlagt. Det har gitt nye innsikter i evolusjonshistoria til arten – og kan bidra til vidare utvikling av kveite som oppdrettsfisk.



Sjø med oppdrettsanlegg, fjell i bakgrunnen, snø og dunkelt lys.

Har samla kunnskap om havbruk ved Norskehavet

28.01.2022

Ny rapport frå ICES skisserer framtidsutsikter for oppdrettsnæringa mellom Møre og Vesterålen.



Nedsenkede merder

Nedsenkede merder kan være fremtiden for oppdrettsfisk

11.08.2021

En rekke av de utfordringene man ser i dagens oppdrettsanlegg kan reduseres dersom man flytter merdene lengre ned i vannmassene.



Sukkertare

Dyrking av tare påvirker miljøet mindre enn fiskeoppdrett

17.06.2021

Liten påvirkning på miljøet, behov for mer mat fra havet og høsting lavt i næringskjeden gjør at havforskerne anbefaler at det legges til rette for dyrking av tare i Norge. Samtidig peker de på faren for spredning av gener og etablering av fremmede arter på anleggene.



Gruppen som har merket over 2000 kveiter.

Hva må oppdrettskveite spise for å være sunn og frisk?

18.05.2021

I et nytt prosjekt skal HI-forskere sjekke hvilke ernæringsbehov oppdrettet kveite har, og hvilken type fôr som gjør at fisken vokser best mulig og har det bra.



To merder i Grisebukta

Slik fikk forskerne til fiskeoppdrett i Grisebukta

08.01.2021

Velg en god fiskeart, finn et egnet sted skjermet for tropiske orkaner og vips, så har du fiskeoppdrett på Cuba.



Makroalger 23 08 2017

Rapport: Slik kan algedyrking bli en lønnsom og bærekraftig næring

11.11.2020

Tang og tare kan bli en ny og lønnsom havnæring i Norge, men produksjonen er foreløpig på forsøksstadiet. De store mulighetene kommer først med større anlegg lenger til havs.



20200520 Kveite DSC 3325

Har oppdrettet kveiteyngel i resirkulasjonsanlegg

08.07.2020

Anlegg som gjenbruker vann, kan være fremtiden innen oppdrett av den kompliserte kveiten.



sjomat kollasj

Ny forsking skal gi meir, tryggare og reinare sjømat

30.03.2020

I ei ny storsatsing skal havforskarar finne ut korleis vi kan få meir mat frå fjord til fat – med tryggleik for både helse og miljø.



HI 044434
kronikk

Kronikk: Fjordene i nord kan bidra til å løse den globale matutfordringen

19.12.2019

Kronikk i Nordnorsk debatt, 12.12.2019: De nordnorske fjordene bør bidra mer til verdens matproduksjon, enn de gjør i dag. Innovasjon, insentiver, regelverk og bærekraft er nøkkelord for realisering av vekstpotensialet, skriver havforsker Hans Kristian Strand. 



nifes holmen 01 ServereBlaaskjell Senneset

Nye artar kan auke norsk sjømatproduksjon kraftig

31.10.2018

Det er gitt løyve til oppdrett på om lag 170 vasslevande dyr og 30 planter i Noreg. Men likevel blir det nesten berre produsert laks og regnbogeaure. No peikar havforskarane på store moglegheiter med nye artar.