Kronikk i Fiskeribladet 27. juli: Kysten er ikke utkanten, men sentrum for den omstillingen Norge nå står oppe i. For å lykkes med et variert næringsliv, der vi også ivaretar natur og kultur, må forskning, forvaltning og næring dele kunnskap og samarbeide om å løse felles problemer.
Kronikk i Dagens Næringsliv 28. juli: Vi ønsker oss en mer offensiv rådgivning der fisk som kilde til viktige mikronæringsstoffer får en riktigere og tydeligere plass.
Hva som skjer med laksen etter at smolten har vandret ut fjordene og ut i havet, har lenge vært et mysterium. Nå vet vi at laks fra flere regioner i Europa samles i deler av Norskehavet.
Det internasjonale makrell-økosystemtoktet i Norskehavet er i full gang med fem fartøy frå fire land som mellom anna skal kartlegga makrellbestanden. Her kjem første løypemelding frå forskingsdirektør Geir Huse som er toktleiar på første del av toktet.
Når temperaturen i vannoverflaten stiger til over 16 grader flykter torsken ned til dypere og kaldere vann. Andre arter trives bedre i det varme vannet.