I Mandal har den giftige, lille dvergfjesingen dukket opp på flere strender. – Det er første gang vi har hørt at arten er funnet på så grunt vann i Norge, sier HI-forsker Otte Bjelland.
Da presenterer vi Det internasjonale havforskningsrådet (ICES) sine kvoteråd for makrell, nordsjøsild, norsk vårgytende sild, kolmule og hestmakrell for 2022.
Først publisert i Dagbladet 14. september: Kyst og hav har i alle tider vært avgjørende for norsk identitet, velvære og økonomi. Nordmenn hadde oppfunnet fiskeredskap og båter lenge før man fikk ski på beina.
Sårbare naturtyper som svamphager og sjøfjærbunn er dokumentert på havbunnen i Stavanger kommune. Dette er naturtyper som tåler lite menneskelig påvirkning. Nå er områdene dokumentert på digitale kart.
I en ny, internasjonal studie er næringsstoffene i tusenvis av ulike ferskvanns- og saltvannsarter kartlagt. Det skal bidra til å redusere både sult og mangelsykdommer i verden.
Høgvyrde Kronprins Haakon gjekk tysdag om bord på «Dr. Fridtjof Nansen» for å ønske mannskapet hell og lykke. Snart set forskingsfartøyet igjen baugen mot eksotiske farvatn.
18 havbruksselskaper, leverandørbedrifter og forskningsinstitusjoner går sammen om et felles krafttak for å gjøre bærekraftig havbruk til havs mulig. HI vil fokusere på laksens biologi.
Kronikk i High North News, 1. september: Barentshavet er vårt store matfat. Klimaendringer og økt olje- og gassproduksjon kan øke forurensningen i havområdet. Det betyr at vi må følge nøye med.
Det viser en fersk undersøkelse av ti forskjellige marine oljer, som brukes som kosttilskudd. De aller fleste var under grenseverdiene til Norge og EU, men én olje laget av havmus og laks var over.