NOT CACHED
Gjenfangstdata fra merkeforsøk viser at makrellen tar nye veier og drar lenger etter hvert som den blir eldre og større.
Har du noen gang oppdaget levende mark i fisken du skulle tilberede? De små hvite markene kalles for kveis og er samlebegrepet på larvene av parasittiske rundorm som er vanlig å finne hos fisk.
Sammen med Michelin-kokk Christopher Haatuft arrangerte vi en uhøytidelig smakstest.
Men fire studenter fra Myanmar fikk fullføre sine masteroppgaver i Norge. De er nå tilbake i hjemlandet med verdifull kompetanse i bagasjen.
Men det må mer overvåkning til før forskerne kan si om det er færre blåskjell enn før.
I høst har det vært en kraftig økning av perlesnormanet langs kysten. Kolonimaneten kan bli 30 meter lang og kan være dødelig for oppdrettsfisk.
Prosjektet «Arven etter Dannevig» skal blant annet bidra til bedre overvåkning av kyststrømmen i Raet nasjonalpark.
Havforskarane sitt kvoteråd for torsk i Nordsjøen aukar til 26 008 tonn i 2023.
I gamle dager reiste vi ut på de syv hav. Men er det egentlig så mange verdenshav? Her er svaret.
Havforskarane har analysert over 600 prøvar av norske skjel og andre blautdyr for miljøgifter og bakteriar.
Ho skal finne ut kva typar syntetiske stoff som finst i fisken - og kor giftige dei kan vere.
Elevene fra Austevoll VGS ble med HI for å kartlegge hummer i et fredningsområde.
Levde ålen i ferskvann eller saltvann? Og har den forflyttet seg?
Finner du en merket sjøkreps ved Frøya eller Hitra, ønsker havforskerne å høre fra deg. Premie: 100 kroner i finnerlønn og den velsmakende halen.
Én ble spist av hval, én gikk i garnet til han Håkon på Røst, og tre kom tilbake til samme plass de ble merket året før.
Havforskerne foreslår at kvoten for kongekrabbe i 2023 settes til maksimalt 2375 tonn.
Sildesoppen som forskerne har funnet i makrell, viser seg å være en egen art – ikke «vanlig» sildesopp.
Da Norskehavet ble varmere på midten av 2000-tallet, ble silda både kortere og feitere.
Spekklaget hos vågehvalen går ned når torskebestanden går opp, viser en ny studie.
Forskningsfartøyet G.O. Sars er på sjeldent besøk ytterst i Oslofjorden.
På verdensbasis trenger vi mer data om hvor mye folk spiser, og innholdet av uønskede stoffer.
Makrell i tomat og kaviar inneholder lave verdier av uønskede stoffer. Det viser en ny undersøkelse HI har gjort av 34 ulike matvarer.
Havforskerne har sett på hvordan fisk, andre dyr og marin natur påvirkes av ulike typer menneskelig påvirkning.
Vi vet at områdene utvalgt som mulige havvindområder, har mye vind. Nå undersøker vi hvordan havbunnen ser ut og hva som lever der.
Låg vekst hos lodda og manglande toktdekning på russisk side gjer at kvoterådet blir lågare enn i fjor.
Forskerne har merket årets ellevte og siste kjempetunfisk – totalt 25 makrellstørjer siden 2020.
Ingen veit kor mykje det er av "framtidas fiskeriressurs".
Ser potensial for større verdiskapning om forholdene blir lagt til rette.
HI har gitt høringssvar til konsekvens-utredningen av endret Plan for utbygging og drift for Ekofisk Vind-prosjektet i Nordsjøen.
Ved hjelp av blåskjell kan havforskerne si noe om hvor mye DDT som siver ut i fjordene.