Norske kvinner har for lite jod. Nå skal forskere finne ut om mer bevisstgjøring kan føre til endring i kosten og økt jodinntak hos kvinner mellom 18 og 24 år.
Plantebaserte middagsprodukter inneholder omtrent like mye fett og proteiner som tilsvarende kjøttprodukter, men lavere andel av det mettede fettet vi bør spise mindre av.
Når havet blir varmare, forflyttar fisk seg og får nye matvanar. Nytt HI-leia prosjekt skal finne ut korleis det vil påverke sjømaten vi et i framtida.
I en ny, internasjonal studie er næringsstoffene i tusenvis av ulike ferskvanns- og saltvannsarter kartlagt. Det skal bidra til å redusere både sult og mangelsykdommer i verden.
Lurer du på hvor mye jod det er i sushi, eller hvor mye jod du får av maten du spiser til daglig? Nå søker forskere deltakere til en ny studie som skal finne ut av nettopp dette.
I en ny studie så forskere at økt inntak av mager fisk reduserte sannsynligheten for å få diabetes type 2 med 29 prosent. For overvektige var sannsynligheten redusert med 39 prosent.